Γράφτηκε από τον/την Μανασσάκη Χαρούλα

DSC02427

 

"Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ. Στις 2 Δεκεμβρίου έγινε λοιπόν στην αίθουσα Ανδρόγεω μια εκδήλωση αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ στην οποία πήραν μέρος μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων. Καλεσμένοι ήταν κρητικοί παραολυμπιονίκες.

Εμείς τα ΣΤτάκια του 1ου Δημοτικού Σχολείου είχαμε φτιάξει ένα δρώμενο που το παρουσιάσαμε σε βιντεάκι. Τίτλος του ήταν :  

«Η αναπηρία είναι διαφορετικότητα αλλά όχι ανικανότητα».

Μιλήσαμε με τους παραολυμπιονίκες Στεφανουδάκη και Καπελάκη, οι οποίοι μας είπαν πως προπονούνται πολλές ώρες και το άθλημα ήρθε στη ζωή τους μετά από μια άτυχη στιγμή που τους καθήλωσε στο καρότσι αναπηρίας. Αυτό βέβαια δεν τους έκοψε τα φτερά να παλέψουν για κάτι καλύτερο και να δώσουν και σε εμάς ένα μήνυμα να είμαστε πιο προσεκτικοί στη ζωή μας. Και οι δύο βοήθησαν τον κ. Λεμονή να ανοίξει ένα αθλητικό σωματείο στον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Βαρβεράκης, ο προπονητής τους, μας είπε πόσο περήφανος νιώθει γι΄ αυτούς και όταν το ρωτήσαμε πως γίνεται η επιλογή των αθλητών μας απάντησε πως ο ίδιος επιλέγει μόνος του τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την εθνική μας ομάδα."

 

ΧΟΤΖΑ ΕΝΕΑ - ΓΚΙΟΥΖΗ ΣΑΒΙΟΛΑ, ΣΤ΄ ΤΑΞΗ